Misteriozna porudžbina za 10 "Aston Martina"

Bez autora
May 20 2010

Britanski proizvođač skupih sportskih automobila "Aston Martin" dobio je porudžbinu vrednu 17 miliona za 10 "aston martin one-77" superautomobila od "tajanstvenog" kupca za koga se zna samo da je sa Bliskog istoka i da zahteva da svako vozilo bude različite boje i drugačije unutrašnjosti.To je do sada najveća porudžbina za automobile koji se proizvode u ograničnom broju (biće izrađeno svega 77 jedinica tog modela), čija se cena kreće između 1,2 do 1,4 miliona dolara a to je najskuplji supersportski automobil na svetu.

Misteriozna porudžbina za 10 Britanski proizvođač skupih sportskih automobila "Aston Martin" dobio je porudžbinu vrednu 17 miliona za 10 "aston martin one-77" superautomobila od "tajanstvenog" kupca za koga se zna samo da je sa Bliskog istoka i da zahteva da svako vozilo bude različite boje i drugačije unutrašnjosti.

To je do sada najveća porudžbina za automobile koji se proizvode u ograničnom broju (biće izrađeno svega 77 jedinica tog modela), čija se cena kreće između 1,2 do 1,4 miliona dolara a to je najskuplji supersportski automobil na svetu, prenele su agencije.

Model "aston martin one-77" prvi put je predstavljen 2008. godine na Sajmu automobila u Parizu i na tržištu se nadmeće sa hiperautomobilima kao što su "bugati vejron" i "lamborgini reventon".

"One-77", do sada najekstremnije vozilo "Astona", je opremljen motorom V12 zapremine 7,3 litara, od 700 konjskih snaga. Može da razvije maksimalnih 354 kilometara na sat, težak je 1.500 kilograma a do 100 kilometara na sat stiže za 3,5 sekunde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik